Södra fick platina i CSR-ranking

Södra placeras för tredje året i rad i toppskiktet vad gäller hållbarhet inom massa-, papper- och kartongbranschen, av det franska företaget EcoVadis, som genomför tredjepartsutvärderingar inom hållbarhet.

– Vi är stolta över att ligga kvar på ett toppresultat och når i år en platinamedalj. Utmärkelsen är ett kvitto på vårt samhällsansvar och en kvalitetsstämpel för våra kunder, säger Maria Baldin, kommunikation- och hållbarhetsdirektör.

Efter två år med guldmedalj blev det i år platina när EcoVadis gjorde sin bedömning. Södra fick 73 av 100 poäng och snittpoängen var 46.

– En stor del av framgången beror på vårt långsiktiga hållbarhetsarbete och vår tredjepartsverifierade hållbarhetsredovisning enligt GRI. Redovisningen har inneburit en hög grad av insyn och informationsdelning när det gäller hållbarhetsprestanda.  Vi är glada över att vara topp ett av de som utvärderas, men vi siktar hela tiden högre. Målet är att hela tiden skapa så mycket mervärde som möjligt både till våra kunder, ägare och samhället, säger Maria Baldin.