Duni Group satsar på fossilfria transporter

Frode Laursen går över till HVO-diesel i Dunis transporter. Foto: Duni

Nu kommer de flesta av Dunis transporter till kunder i Danmark att utföras med förnybar HVO-diesel, möjliggjort genom ett samarbete med Dunis logistikpartner Frode Laursen. Övergången till HVO-diesel bidrar till 88 procent lägre koldioxidutsläpp jämfört med vanliga dieselbilar.

Under en tremånadersperiod kommer Duni Group att investera i HVO-diesel som kommer att användas i Frode Laursens lastbilar. Piloten kommer att utvärderas kontinuerligt inför vad som är de mest hållbara alternativen.

– Duni Group strävar efter att utnyttja den befintliga logistikinfrastrukturen för att minska koldioxidavtrycket och öka användningen av förnybara bränslen. Varje steg räknas och HVO-dieselpiloten i Danmark är ytterligare ett steg på flera initiativ inom andra områden, till exempel växtbaserade material, produktionseffektivitet och förnybar energi , säger Erik Lindroth, hållbarhetsdirektör, Duni Group.

HVO står för hydrerad vegetabilisk olja och är ett bränsle som består av 100 procent förnybara råvaror, såsom restavfall och vegetabiliska oljor, vilket bidrar till en minskning av koldioxidutsläppen med cirka 88 procent. HVO -dieseln i den danska piloten är palmoljefri.