Nytt avtal öppnar för återvinning av ”problemplast”

Fabriken har kapacitet att hantera 6 700 ton plast årligen. En mängd som räcker till att producera 340 000 lastpallar om året. Arkivbild.

De två företagen Svensk Plaståtervinning och Impossible Plastics har tecknat avtal kring återvinning av så kallad ”problemplast”. Impossible Plastics producerar lastpallar av problemplasten.

– Vår första fabrik är nu i full drift och för att fortsätta skala upp vår produktion behöver vi en trygg och logistiskt smidig försörjning av plastavfall. Vi är därför väldigt glada över det här samarbetet med Svensk Plaståtervinning, en aktör som varit med och drivit utvecklingen på ett imponerande sätt, säger William Holmberg, vd på Impossible Plastics, i ett pressmeddelande.

I två närliggande anläggningar i Motala verkar Svensk Plaståtervinning och Impossible Plastics. Samarbetet de nu inleder innebär att Svensk Plaståtervinning kommer att fungera som Impossible Plastics primära leverantör av plastråvara.

I Impossible Plastics fabrik tas plast emot, smälts ner, pressas och formas om till exempelvis nya lastpallar.

Fabriken har kapacitet att hantera 6 700 ton plast årligen. En mängd som räcker till att producera 340 000 lastpallar om året.