Vestas expanderar inom global vindkraftsservice

Vestas strävar efter att upprätthålla branschledande säkerhetsstandarder. Foto: Vestas.

Vestas, världens största serviceleverantör för vindkraft, fortsätter att expandera sin verksamhet över hela världen med över 149 gigawatt (GW) under service i sjuttiosju länder.

Världsomspännande serviceverksamhet

Med mer än 55,000 vindturbiner under sitt ansvar stärker Vestas sin position som den ledande leverantören av service till vindkraftparker, inte bara för egna märken utan också för andra stora turbinmärken. Totalt är över 12,000 dedikerade servicetekniker anställda för att säkerställa driftsäkerheten i den globalt utspridda flottan.

– Att vi servar så många turbiner globalt ger oss insikter och möjligheter att driva på övergången till förnybar energi, säger en talesperson från Vestas.

Minskad komplexitet 

Vestas erbjuder inte bara service, utan också en möjlighet för energibolag att minska komplexiteten i sina servicekonfigurationer. Genom ett partnerskap med Vestas får kunderna tillgång till optimering över hela sin turbinflotta, oberoende av märke.

– Säkerhet kommer alltid först. Det är inbäddat i vårt DNA och reflekteras i varje aspekt av vårt arbete, förklarar talespersonen.

Omfattande tjänsteutbud

Vestas erbjuder en mängd tjänster som täcker de flesta stora originalutrustningstillverkarna (OEM). Företaget tillhandahåller inte bara serviceavtal för nya vindprojekt utan även reservdelar och underhållstjänster som kan förlänga livslängden på äldre teknologier.

Källa: Vesta