Kempower öppnade en ny enhet för nya laddningslösningar för tung trafik i Vasa

Kempower fokuserar på utveckling av högeffektsladdningslösningar för eldriven tung trafik. Foto: Kempower

Laboratoriet och testanläggningarna kommer att placeras i Vasaenheten. Bolaget tror att det kommer att utöka verksamheten och rekrytera fler experter till Vasakontoret.

Kempower, som erbjuder snabbladdningslösningar för elfordon, har öppnat en ny enhet i finländska staden Vasa, Företaget fokuserar på utveckling av högeffektsladdningslösningar för eldriven tung trafik.

Fler arbetsplatser

De nya anläggningarna ligger i Kivihaa, ett industriområde på andra sidan Karleby. De första medarbetarna har redan börjat jobba i Vasa och snart kommer fler jobb att öppnas.

Laboratoriet och testanläggningarna kommer att placeras i Vasaenheten. Med hjälp av den nya enheten är syftet att understryka företagets åtagande att ligga i framkant av utvecklingen av eldrivna transporter världen över, uppger Kempowers vd Tomi Ristimäki i pressmeddelandet.

Stark kompetenskoncentration

– Vi tror att innovationer som stödjer elektrifieringen av tung trafik är nyckeln till att skapa en hållbar framtid. Vi förväntar oss att snabbladdningsmarknaden för kommersiella fordon kommer att växa till cirka 9,1 miljarder euro i Europa och Nordamerika år 2030.

Kempower upplyser att man ville expandera till Vasa på grund av stadens starka kompetenskoncentration.

Källa: Kempower