Lessebo Paper lanserar miljövänligt bokpapper 

Jens Olson, VD på Lessebo Paper, står till vänster och skakar hand med Trond Erik Isaksen, försäljningsdirektör på Livonia Print, och Markus Guldstrand, production director, Bonnier Books. Foto: Lessebo

Lessebo Paper har lanserat papperskvaliteten Livonia Zero Offset by Lessebo Paper, ett gemensamt initiativ från företagen Lessebo, Bonnier Books och Livonia Print. Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet är att minimera koldioxidavtrycket från tryckta böcker.

Livonia Zero Offset by Lessebo Paper är ett obestruket vitt papper tillgängligt i ett spann mellan 100 gsm och 140 gsm. Papperet är Cradle to Cradle-certifierat på guldnivå tillika FSC-certifierat med en hög opacitet och behaglig yta för att ge den bästa läsupplevelse. Papperets bulk är speciellt framtaget för att ge boken tjocklek och tyngd. Vidare är Livonia Zero Offset by Lessebo Paper en kvalitet speciellt framtagen för högpresterande tryckpressar och kan både beställas i ark och rulle. Papperet är tillverkat i Sverige.

– Vi har insett att branschen måste leda vägen till ett klimatsmart samhälle. Genom att samarbeta med Bonnier Books och Livonia Print vidtar vi tillsammans åtgärder för att göra framtiden för tryckta böcker ännu mer miljövänlig, säger Jens Olson, vd på Lessebo Paper.