Husqvarna investerar i nanoteknikföretag

Bild: Husqvarna Group

Husqvarna Groups rikskapitalfond har investerat 7,5 miljoner dollar i Moleaer, ett företag som utvecklar nanobubbelteknologi. Moleaer designar och tillverkar nanobubbelystem i industriell skala för hållbar livsmedelsproduktion, kemikaliefri vattenrening och återvinning av naturresurser. Det framgår av ett pressmeddelande.

–För att alltid ligga i framkant investerar vi selektivt i disruptiva teknologier och produkter som ytterligare kan stärka Husqvarna-koncernen. Moleaer passar väldigt bra och vi ser verkligen fram emot att vara en del av deras resa, med ambitionen att skapa nya hållbara nanobubblelösningar tillsammans, säger Henric Andersson, vd och koncernchef för Husqvarna Group.

–Denna investering gör det möjligt för Husqvarna att upptäcka nya möjligheter genom teknologi som hanterar viktiga hållbarhetsutmaningar inom relevanta närområden, såsom jordbruk och trädgårdsodlin, säger Mark Johnson, Husqvarna Corporate Ventures.

Nanobubblor, som är 2 500 gånger mindre än ett saltkorn,  gör så att vatten kan syresättas och därmed behövs mindre vatten för att uppnå samma effekt inom bland annat jordbruk.