Aditro Logistics tar medalj för klimatarbete

Aditro Logistcs prisas för omsällning till en klimatneutral verksamhet. Foto: Aditro Logistcs

Ett viktigt fokusområde för Aditro Logistcs är miljön och ett hållbart företagande. Tillsammans med Posti så driver man en viktig agenda för att ställa om till en klimatneutral verksamhet – med noll koldioxidutsläpp. Att tilldelas en silvermedalj ifrån EcoVadis är ett erkännande att vi gör rätt förändringar och ger oss ytterligare motivation för att bli ännu bättre.

– Miljön är ett fokusområde som prioriteras genom att lyfta fram omställningen som ett strategiskt initiativ inom bolaget, Zero Carbon 2030. På så sätt genomsyras en miljömedvetenheten genom hela organisation och arbetet får den uppmärksamhet som krävs för att lyckas ställa om till ett klimatneutralt företag. Vilket i sin tur har möjliggjort påtagliga minskningar av våra koldioxidutsläpp redan fram tills idag. Men än är vi inte nöjda, David Ström, Head of Corporate Development på Aditro Logistcs.

EcoVadis tillhandåler ledande lösningar för att kontrollera hållbarheten över de globala försörjningskedjorna. Genom innovativ teknologi och expertis inom hållbarhet, stöttar EcoVadis företag till att ställa om till en hållbar verksamhet. Metodologin bygger på en internationell standard för hållbarhet, Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact, ISO 26000. EcoVadis har just nu över 85,000 prenumeranter som sträcker sig över 160 länder och 200 olika industrier.