Levererar 70 snabbladdare till Keolis e-bussar i Göteborg

Kempower laddar Keolis elbussflotta i Göteborg. Foto: Kempower

Kempower meddelar att man har valt att leverera snabbladdningslösningar för elbussflottan till Keolis i Göteborg, Sverige. Leveransen kommer att omfatta cirka 70 snabbladdare, inklusive Kempower S-Series och C-Series snabbladdningssystem. Som ett led i att nå målet att elektrifiera all trafik i Göteborgs stad år 2030 fortsätter Västtrafik med sin storsatsning på elbussar för att bygga hållbara och attraktiva städer.

Bussdepåerna med Kempowers laddningslösningar kommer att tas i drift av Wennstrom Sverige 2022 och totalt 60 nya elbussar kommer att tas i bruk före årets slut. Västtrafiks bussdepå drivs av Keolis Sweden som är en del av en av världens största operatörer inom kollektivtrafik och som driver trafiken i centrala Göteborg.

– Med partnerskapet mellan Wennstrom och Kempower har vi en pålitlig nordisk leverantör som ligger i framkant när det gäller teknikutveckling och mjukvara. Lastbalanseringssystemet var avgörande för vårt val av hårdvara eftersom det smidigt anpassar laddningen till den tillgängliga kraften, säger Joacim Törnqvist, specialist på elfordon på Keolis.

– Vi är glada över att vara med och elektrifiera svensk kollektivtrafik genom detta nordiska samarbete. I Sverige elektrifierar busstrafiken snabbt och inom kort är Göteborg redan den femte staden i landet där vi kommer att leverera vår bussflottas laddteknik, säger Tomi Ristimäki, vd för Kempower.