Echandia vinner pris för klimatinnovationer

Magnus Eriksson, CEO, Echandia tar emot 2021 års E-Prize. Foto: Pax Engström

Echandia har utsetts till vinnare av 2021 års E-Prize, Sveriges största pris för klimatinnovationer:

”Målet är att genomföra med den tyngre sjöfarten vad Tesla gjort med personbilarna, en elektrifieringsrevolution. Med unikt kraftfull batteriteknik är man på god väg att minimera de maritima klimatutsläppen de kommande åren” lyder juryns motivering.

E-prize, som arrangerades för 13:e året i rad är ett av Sveriges mest prestigefyllda pris för företag som verkar inom energi- och klimatomställning. Målet är att stimulera utvecklingen av svenska bolag som bidrar till innovationer som möjliggör grön omställning. Echandia var en av tre finalister i kategorin Hållbara transporter. De övriga bolagen i kategorin var båttillverkaren Candela och Chargenode som gör smarta laddstolpar för bilar.

– Jag är både stolt och tacksam över den här utmärkelsen för Echandia. Den stärker oss i vårt fortsatta arbete med innovation och teknikutveckling för en elektrifierad och utsläppsfri sjöfart. En utveckling som accelererar både i Sverige och globalt. Vi är glada att det vi gör fångar omvärldens intresse och ser det som ett kvitto på att vi är på rätt spår, säger Magnus Eriksson, CEO, Echandia.

– E-Prize stimulerar innovationer på energiområdet som är helt nödvändiga för att driva på förändring och klara energiomställningen. Årets pristagare visar verkligen vilken innovationskraft som finns runt om i landet. Vi på Eon är stolta över att lyfta fram vinnarna och deras innovationer, säger Marc Hoffmann, vd Eon Sverige.