Cushman & Wakefield tar uthyrningsuppdrag för logistikprojekt

Exklusivt uthyrningsuppdrag gällande logistik-spekulationsbygge i Arlandastad. Foto: Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield har vunnit det prestigefyllda uppdraget att bistå Prologis med uthyrningsarbetet för deras spekulationsbygge i Arlandastad. Bolaget har planerat byggnation av en lokalbyggnad på minst 12 000 kvadratmeter som planeras att stå färdigt Q4 2022. Området i Arlandastad inrymmer redan 130 000 kvadratmeter logistikyta som ägs och förvaltas av Prologis.

Lokalen är strategiskt beläget ett stenkast från Arlanda flygplats och är därmed ett perfekt logistikläge endast 30 minuter från city. Med närheten till Rosersberg så får man se området som ett av Sveriges största logistikkluster.

Gunnar Gillholm, VP och Country Manager, Prologis Sweden, säger i en kommentar: ”Förvärvet är en del av vår långsiktiga strategi att stärka vår närvaro i den viktiga och expansiva stockholmsregionen. Med hänsyn till nuvarande marknadsläge och med den attraktiva placeringen, förväntar vi oss en stark efterfrågan på de nya ytorna”.

Linda Persson, Cushman & Wakefield, kommenterar uppdraget: ”Då spekulationsbyggen fortfarande är relativt ovanligt så är vi extra glada över att Prologis har anlitat oss för sitt projekt och sin sista pusselbit för deras logistikkluster i Arlandastad. Vi ser fram emot att attrahera de bästa tagarna till projektet.”.