Elbuss kör 543 kilometer på en enda laddning

Ny räckviddsprestation för E-WAY. Foto Iveco

Den 12 meter långa IVECO BUS E-WAY levererade en ny prestation under verkliga körförhållanden och visade upp fördelarna med utsläppsfria transporter liksom en enastående driftsäkerhet och utmärkta prestanda som denna helt elektrifierade modell erbjuder.

Testet utfördes på initiativ av företaget Verkehrsbetriebe Bachstein i juli  med 12-metersbussen E-WAY, som är utrustad med ett batteripaket på 335 kWh. Bussen färdades 543 kilometer utan några problem. Rekordet intygades av TÜV Nord och bekräftar IVECO BUS’ ledarställning inom eltransporter. Med 3 procent återstående laddning när testet var över hade IVECO BUS E-WAY kunnat köra ännu längre tack vare sin låga förbrukning på 0,61 kWh per kilometer.

– Vi hade redan utfört ett första test på vår provbana då bussen körde hela 527 kilometer på en enda laddning. Detta nya rekord som den här gången sattes av en kund under verkliga körförhållanden gläder oss mycket. Det bevisar att IVECO BUS E-WAY har förmågan att klara ännu mer”, säger Stéphane Espinasse, IVECO BUS Brand Leader.

– Jag trodde inte på det, men nu är jag stolt över att ha utfört denna bedrift i skolbusstrafik på stads- och förortsgator i Braunschweig-området”, säger E-WAY-föraren Malte Seek.

Jan Behrendt, CEO för Verkehrsbetriebe Bachstein, beskriver detta som en verklig utmaning för chaufförerna: ”Det är de som håller i ratten och hanterar hela fordonet. Tack vare telematiken i bussen vet de hela tiden vad de kan och inte kan göra. Jag tycker att det här rekordet ger en bra bild av framtiden för eltransporter.”