Hammerglass sätter stopp för busskursvandaler

Okrossbart glas i busskurer sparar 100 000-tals kronor. Foto: Hammerglass

Rapporterna för kostnader kring trasiga busskurer är dystra i stora delar av landet och det finns ingenting som säger att läget kommer ändra sig. Kommun efter kommun redovisar stora summor för lagning av glaskross, sanering av graffiti och utbyte av rutor. Det handlar om miljoner i skattepengar. Och samtidigt som fakturorna attesteras så kastas betydligt roligare och mer välbehövliga samhällsprojekt i papperskorgen.

– Vi har känt en utmaning i att lösa den här situationen eftersom vi arbetar med okrossbara glaslösningar i infrastrukturen och nu kan vi med stolthet erbjuda en nyckelfärdig busskur som står emot vandalism, säger Bengt Nilsson, vd på Hammerglass i Förslöv.

Han anser att ansvariga gömmer sig bakom Lagen om offentlig upphandling, där man gör ett ramavtal om köp av rutor och där lägsta pris alltid vinner. Ingen begär någon redovisning av livscykelkostnad. Och ingen bryr sig om kostnaden för krossat glas, för det ligger i Drift- och Underhållsbudgeten – inte i Inköpsbudgeten.

– Det här går ju helt emot samhällsnyttan. Vi är inte de enda leverantörerna av polykarbonatlösningar och vi anser inte att alla kurer ska bytas ut, men en god start vore väl att byta problemkurerna som utsätts om och om igen, fortsätter Bengt Nilsson.

Hammerglass busskur är gjord i kraftigt varmgalvaniserat stål, till skillnad mot de flesta andra kurer på marknaden som tillverkas i aluminiumprofiler. De okrossbara panelerna är 300 gånger starkare än glas med ett specialdesignat infästningssystem som hindrar att de sparkas ut. För den som föredrar att behålla befintliga kurer så finns alternativet att endast byta glaset i dessa mot Hammerglass-paneler.
 
– Panelernas yta är behandlad med kiseloxid, vilket gör den glattare än traditionell glasyta och därför är den mycket enklare att rengöra från graffiti. Det minskar saneringskostnaden betydligt. Den som vill dölja repor på särskilt utsatta kurer kan välja paneler med förtryckt mönster, det förlänger livslängden ytterligare, säger Bengt Nilsson. Vi arbetar hårt för att ta fram anpassningsbara, utanför-ramen-lösningar där många gagnas, det tror vi är den enda rätta vägen för framtidens infrastruktur.

I ett pilotprojekt hos SLs bussoperatör Nobina, Stockholm, har härdat glas ersatts med Hammerglass i ett 20-tal busskurar. 

"Vi valde de kurer som var mest utsatta, och som vi bytte krossade glas i var och varannan vecka. Sedan installationen har vi inte behövt byta ett enda glas! Vi räknar med att ha sparat över 100.000 kr i månaden enbart på dessa 20 kurar – ofattbara siffror egentligen."