H2 Green Steel får in 105 miljoner dollar i första finansieringsrunda

Henrik Henriksson, vd för H2 Green Steel. Foto: H2 Green Steel

H2 Green Steel, företaget som grundades 2020 för att bygga en storskalig fossilfri stålproduktion i Norrbotten, meddelar att de nyss genomfört en första extern finansieringsrunda om 105 miljoner dollar.

“Omfattningen av A-rundan är ett tydligt bevis på det stora intresset bland en bredd av strategiska partners, kunder och investerare”, meddelar företaget.

Bland de nya investerarna finns både företag och individer, allt från strategiska partners, potentiella kunder och långsiktiga investerare med fokus på grön omställning, hållbarhet och industri 4.0, nämligen följande: Altor Fund V, Ane & Robert Maersk Uggla, BILSTEIN GROUP, EIT InnoEnergy, Exor, FAM, IMAS Foundation, Kingspan, Marcegaglia, Mercedes-Benz AG, Scania, SMS Group, Stena Metall Finans, Cristina Stenbeck, Daniel Ek, och Vargas.

Henrik Henriksson, vd för H2 Green Steel, säger:

– Vi har mött ett enormt intresse, både från industriella aktörer, framtida kunder och långsiktiga investerare, för att vara med och bidra till att minska koldioxidutsläppen till noll inom stålindustrin. Investerare över hela Europa har insett att klimatkrisen är vår tids största utmaning och att en omställning av industrin är nödvändig. A-rundan är en viktig milstolpe som påvisar ett förtroende och som skapar fortsatt momentum framåt.

H2 Green Steel har som mål att producera 5 miljoner ton fossilfritt stål innan år 2030. H2 Green Steel kommer att etablera sin verksamhet i Boden-Luleå. Grundare och största ägare är Vargas, som också är medgrundare och en av de största ägarna i Northvolt.