PulPac får stöd av innovationsprogrammet BioInnovation

Bild: PulPac

Det Göteborgsbaserade innovationsföretaget PulPac har beviljats stöd för barriärutveckling och hypotesprövning inom det svenska strategiska innovationsprogrammet BioInnovation.

Målet med projektet är att utveckla radikalt nya material och utvärdera applikationsmetoder som möjliggör integrering av fler miljövänliga hydro- eller oleofoba barriärer i torrformningsprocesser (Dry Molded Fiber).

Projektet är ett samarbete mellan aktörer kring kemi- och materialframtagning i Sverige, där bland andra Nordic Barrier Coating kommer att bidra med expertis inom utveckling av icke-vävda material, integrera kemi och laminering av barriärer på cellulosabaserade material.

– Utvecklingen av Dry Molded Fiber går framåt i rask takt och vi ser att det sker otroligt mycket spännande på marknaden kring hållbara kemier, barriärer och material. Vi ser fram emot att hypotespröva dessa ledande innovativa lösningar inom torrformning och ser mycket ljust på möjligheterna kring att industrialisera dessa, säger Ove Larsson, Chief Technology Officer på PulPac AB, i ett pressmeddelande.