Banbrytande solcellsdrivna hörlurar

Bild: Urbanista

STRAX dotterbolag Urbanista, det svenska livsstilsvarumärket inom audio, lanserar Urbanista Los Angeles, världens första självladdande, trådlösa hörlurar med aktiv brusreducering, som drivs av Powerfoyle™ solcellsmaterial. Med avancerad grön teknik omvandlar Los Angeles alla former av ljus, utomhus som inomhus, till energi för att leverera praktiskt taget oändlig speltid.

För att leverera denna obegränsade ljudupplevelse har Urbanista samarbetat med Exeger, ett svenskt innovationsföretag, som har skapat en banbrytande solcellsteknik. Exegers material, Powerfoyle™, omvandlar alla typer av ljus till ren energi och kan integreras sömlöst i vilken produkt som helst. För första gången driver den nu hörlurar, vilket möjliggör oändlig energi för musikälskare runt om i världen.

”Initiativet med hörlurar som drivs med sol och ljus är ett väldigt värdeskapande för användaren och vi ser en stor potential försäljningsmässigt för produkten. Samtidigt är vi både stolta och glada att vara en del att introducera grön energi till denna produktkategori, ett initiativ som passar mycket väl in i STRAX arbete för hållbarhet. Urbanista har de senaste åren tagit imponerande steg på produktutvecklingssidan och har en stark portfölj av hörlurar som använder den senaste tekniken och som stödjer den funktionalitet som användarna i dag kräver och denna banbrytande produkt är ett välkommet tillskott till produktportföljen.” säger Gudmundur Palmason, CEO, STRAX AB.  

”Detta är början på en revolution inom konsumentelektronik. I nära samarbete med Urbanista lanserar vi nu världens första självdrivna trådlösa hörlurar. Jag tror starkt att när användare väl upplever friheten med oändlig energi finns det ingen anledning att gå tillbaka till att koppla in en USB-laddare till vägguttaget. Vi är väldigt glada över den här produkten och är övertygade om att människor runt om i världen kommer att älska den,” säger Giovanni Fili, VD, Exeger.