Nytt klimatforskningsprojekt för pappersindustrin

Visualisering av modellfabriken. Ill: ABB

ABB har inlett ett samarbete med Modellfabrik Papier i Tyskland kring hur avancerad processteknik och designlösningar kan öka hållbarheten, marknadens konkurrenskraft och säkerställa arbetsmöjligheter.

ABB kommer att bidra med digitala lösningar, processexpertis och dataanalys i projektet ”Modellfabrik Papier - 'Society for the Research Promotion of Sustainable Paper Technologies'”.

Modellfabrik Papier i Düren kommer att samla flera aktörer från pappersindustrin, som inkluderar ABB, papperstillverkarna Essity och Schoellershammer, maskinleverantören Voith och forskningsinstitutet Darmstadt Technical University, för att tillsammans utveckla en modellpappersfabrik med syfte att utforma en mer energieffektiv och framtidssäker pappersproduktion.

– Automation och digitalisering är viktiga element för en hållbar framtid. Som partner kommer vi att bidra med vår expertis inom dessa områden till Modellfabrik Papier, förvandla idéer till nya verkligheter och samarbeta med visionärer, ingenjörer och experter för att forma morgondagens pappersindustri, säger Alexander Fach, teknikchef på ABB Process Industries, i ett pressmeddelande.

Enligt ABB vill deltagarna i projektet ”grundläggande ompröva pappersproduktion helt eller delvis” för att identifiera sätt att uppnå klimatneutral pappersproduktion.