Cell Impact får stororder från bränslecellsleverantören Plug Power

Bild: Cell Impact

Cell Impact AB (Nasdaq First North GM: CI B) har fått en order till ett värde av 42 miljoner SEK från den världsledande bränslecellsleverantören Plug Power Inc på en Cell Impact Forming™ produktionslinje och flödesplattor för leverans 2021.

Produktionslinjen kommer att installeras på Plug Powers Innovation Center i Rochester, New York. Både Plug Powers Innovation Center och Cell Impacts produktionsanläggning i Karlskoga kommer att producera och förse Plug Power med flödesplattor för bränsleceller. Den här dubbla produktionstrukturen syftar till att minska risken i försörjningskedjan genom att implementera flera produktionsställen för flödesplattor.

- Vi är mycket glada över att ha fått detta erkännande och att få leverera Cell Impact Forming™ till Plug Power. Under årens lopp har vårt samarbete med Plug Power varit en inspirationskälla för Cell Impact och vi är mycket tacksamma över att ha möjlighet att växa med en världsledande leverantör inom bränslecellindustrin, säger Pär Teike, Cell Impacts vd.

- Det starka samarbetet mellan Cell Impacts och Plug Powers team har utvecklats. Vi ser fram emot att utöka och fortsätta vårt utmärkta samarbete med den här nya produktionslinjen, säger Rick Mason, VP Operations på Plug Power.