Afry blir ingenjörspartner med Renewcell

Foto: Renewcell

Renewcell har tilldelat Afry uppdraget som ingenjörspartner för deras expansion gällande en fullskalig produktionsanläggning vid SCA Ortvikens pappersbruk i Sundsvall. AFRY har även varit involverad i tidigare förstudier och tecknar nu ett avtal som innefattar projektledningstjänster och samtliga ingenjörsdiscipliner som process, mekanik, rör, el, automation, instrument, bygg, brand och HVAC, samt tjänster inom bygg och montageledning.

Renewcell har sedan tidigare en demoanläggning i Kristinehamn med möjlighet att återvinna upp till 4 500 ton slitna textiler varje år. Bolaget har nu tecknat ett miljardavtal med en av världens största producenter av viskosfiber, enligt Afry. Med det som grund bygger de nu en fabrik i Sundsvall. När den nya fabriken står klar kommer Renewcell att kunna återvinna cirka 60 000 ton textilavfall årligen. Den nya fabriken beräknas tas i drift under 2022.

– Vi är glada över möjligheten att bidra övergången till mer hållbara lösningar för framtiden och ser fram emot att fortsätta denna resa tillsammans med Renewcell, säger Ulf Strenger, Business Unit Manager hos AFRY, i ett pressmeddelande.