BillerudKorsnäs och Tetra Pak i samarbete kring helt förnybar förpackning

Malin Ljung Eiborn. Foto: BillerudKorsnäs

BillerudKorsnäs och Tetra Pak meddelar att de har inlett ett samarbete för att ta fram en förpackning som till hundra procent kommer från förnybara resurser. Idag är siffran cirka 70 procent. Nya innovationer för att öka förpackningarnas hållbarhet är sedan länge högst upp på agendan för båda företagen.

– Vår mission är att utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid. 70 procent förnybart material är en bra start, men det enda sättet att lösa de stora hållbarhetsutmaningarna vi står inför är att göra det tillsammans, säger Malin Ljung Eiborn, EVP Sustainability & Public Affairs på BillerudKorsnäs.

– Självklart har vi en bit kvar innan vi är där ur ett tekniskt perspektiv, men vi arbetar som ett enda projektteam med detta eftersom vi bara kan lösa det här om vi gör det tillsammans, tillägger hon.

Den samarbetsbaserade innovationsmodellen består av ett antal definierade projekt där experter från de två företagen arbetar tillsammans.

– Vi vill ha en förpackning som till hundra procent kommer från förnybara resurser, säger Eva Gustavsson, Vice President Material & Package på Tetra Pak.