Erbjuder CO2-neutrala transporter

Sveriges yta täcks av 60 procent skog som binder 40 miljoner ton koldioxid per år. Arkivbild

Miljön och hållbarhetsfrågorna står i centrum när Tempcon Group fortsätter att utveckla sitt erbjudande till marknaden. I höstas blev Klimat-Transports terminal i Helsingborg CO2-positiv och nu fortsätter arbetet genom att erbjuda CO2-neutrala transportlösningar genom klimatkompensation.

Under de senaste tolv månaderna har Tempcon tagit ett stort antal gasbilar och bland annat en av Sveriges första serieproducerade el-lastbilar i drift. Detta är viktiga steg i att nå målen om kraftigt minskade CO2-utsläpp. Det kommer dock ta flera år innan dessa mål har nåtts och därför vill Tempcon redan idag minska sin klimatpåverkan. Viktigt att komma ihåg i sammanhanget är att klimatkompensation inte är lösningen på problemet utan ett viktigt komplement till det övriga klimatarbetet.

För att skynda på klimatomställningen har Tempcon Group inlett ett samarbete med Forest Solution som är ett svenskt bolag vilket arbetar med att öka tillväxten på svensk skog för att binda koldioxid. Det ger möjligheten att klimatkompensera på svensk mark, med svenska kontroller och garantier. Lösningen är enkel och långsiktig. Idag täcks Sveriges yta av 60 procent skog som binder cirka 40 miljoner ton koldioxid netto per år. Med Forest Solutions metod ökar bindningen med 30 procent över åtta år.