Ny renhållningsplattform i Smögen

Blå himmel, blått hav, bild från Smögenbryggan i Bohuslän

Sotenäs kommun har sedan Juli 2020 omhändertagit 134.200 liter blandat skräp och 22.800 liter flaskor och burkar. Tillsammans med Sotenäs kommun har vi etablerat Bigbelly’s smarta plattformen för skräphantering, längs den 640 meter långa så kallade Smögenbryggan. 

Bigbelly’s plattform gör det möjligt att kapsla in stora mängder skräp på samma yta som en traditionell papperskorg, utan att det blåser ut i vattnet. Med inbyggd avancerad teknik, driven av solkraft kan Bigbelly HC komprimera 570 liter skräp och analysera respektive kärl. En plattform som sammanställer innehåll, status och meddelar när insamling behöver ske.  

·        Renare runt papperskorgarna

·        Färre skadedjur

·        Mindre skräp i vattnet 

·        Färre insamlingar & trafik

·        Effektivare renhållning

Ett givande resultat som gynnar både miljö, besökare och verksamhet i bästa möjliga mån.

Smögen är en plats för livsnjutare och har en unik miljö som attraherar mängder av besökare varje år. Ett mycket populärt turistmål i Sveriges västligaste landskap. I mån om ett välfungerande uteliv fylld med aktiviteter, restauranger och shopping är det extra viktigt att vara mån om vår natur.

EWF ECO har affärsmodellen att introducera, etablera och leverera smarta gröna & hållbara lösningar till offentlig och kommersiella parter inom norden primärt. Med start 2012, har EWF ECO AB sålt produkten BigBelly Solar, som exklusiv distributör för BigBelly Solar Inc. Agenturen omfattar förutom Sverige även Finland & Norge.

Följ våra sociala medier för färska nyheter och besök oss på ewf.se eller ring oss på 010-495 24 95 för mer information