Rekordleveranser av plantor från SCA

Foto: SCA

2020 blev ett rekordår för SCAs plantverksamhet NorrPlant. Under året levererades 103,5 miljoner plantor, vilket är drygt en miljon mer än det tidigare rekordet.

– Vi har levererat 103,5 miljoner plantor, vilket är drygt en miljon mer än vår förra toppnotering. Det är verkligen roligt att vi lyckats så bra, särskilt med tanke på coronapandemin. I våras var vi lite oroliga för att vi skulle bli tvungna att kassera plantor på grund av coronan, men så blev det ju inte. Istället fick vi en rekordsäsong som nog kan bli svår att överträffa på ett tag, säger Peter Engblom, affärsutvecklare på NorrPlant, i ett pressmeddelande.

Av de 103,5 miljoner plantor som har levererats är 63 miljoner tallplantor, 33 miljoner granplantor, 7 miljoner contortatallplantor och knappt 600 000 lärkplantor.

– På SCAs egen skog är tall det dominerande trädslaget. Även bland våra externa kunder ökar leveranserna av tallplantor, säger Peter.

Merparten av plantorna har levererats till externa kunder, som finns från Karlstad i söder till Kiruna i norr. NorrPlant har även exporterat en del plantor till Sveriges grannländer.