Volvokoncernen rullar ut helelektriska produkter i Frankrike

Foto: Volvo

Den 17 december levererade Volvo Construction Equipment den första elektriska maskinen och Volvo Lastvagnar den första helelektriska Volvo FE Electric-lastbilen i Frankrike.

Mottagaren av de nya produkterna är entreprenören Eiffage. Maskinerna stöder Eiffages arbete  med det ambitiösa transportprojektet Grand Paris Express i den franska huvudstaden. Projektet omfattar 200 kilometer nya järnvägspår och 68 nya stationer.

Överlämnandet av de första helelektriska produkterna skedde vid en ceremoni i Paris. I ceremonin deltog Benoit de Ruffray, vd för Eiffage Group, och företrädare för Volvo Lastvagnars och Volvo CE: s Frankrike-baserade team. På grund av Covid-19 relaterade reserestriktioner fick Martin Lundstedt, vd och koncernchef Volvokoncernen, Melker Jernberg, vd på Volvo CE och Volvo Lastvagnars vd Roger Alm vara med digitalt.

- År 2030 vill vi att över en tredjedel av de maskiner som Volvokoncernen säljer ska vara elektriska. Det kan vi inte göra det ensamma utan vi vill göra det tillsammans med våra kunder, partners som Eiffage och samhället i stort, säger Volvokoncernens vd Martin Lundstedt.

- Leveransen av dessa elektriska lastbilar och maskiner är början på en revolution inom transportlösningar. Elektriska maskiner kommer inte att förbli ett nischproduktområde, tro inget annat. Under de närmaste åren och decennierna kommer de att bli den dominerande kraften avseende låg- eller nollutsläpplösningar, sade Melker Jernberg, vd för Volvo CE.