Scada International kommer att optimera övervakning av hybridenergiparker

Lösningen, känd som Oneview Hybrid Control Unit, är avsedd att samla in data och presentera exakta beräkningar av driftstopp med mera. Foto: SCADA International

Med en ny lösning kommer den danska utvecklaren Scada International att göra det lättare att övervaka hydridenergiparker.

Det bör bli lättare för företag att bli oberoende av fossila energikällor. Det danska företaget Scada International kommer att hjälpa till med detta med en ny lösning som enligt Scada International optimerar driften av hybridparker. Det skriver Scada International i ett pressmeddelande.

- Vi ser ett ökande antal hybridenergiparker eftersom de säkerställer optimerad elproduktion och mer konsekventa och stabila leveranser, säger Scada International CEO Thomas Bagger.

- För optimal förvaltning och lönsamhet i dessa parker är det dock viktigt att ha flexibla hanteringssystem som kan hantera data för kontroll, övervakning av drift och optimering av de olika installationerna och inte minst erbjuda en lättillgänglig översikt över dessa data i ett enhetligt gränssnitt. 

Lösningen, känd som Oneview Hybrid Control Unit, är avsedd att samla in data och presentera exakta beräkningar av driftstopp och driftsstart, förlorad produktion och tillgänglighet över energikällor. Dessutom måste systemet vara flexibelt och möjligt att skala efter kundens behov.