Thomas Betong öppnar betongfabrik i Västerås

Sveriges äldsta betongfabrik i drift lämnar nu plats för utveckling av Mälarportsområdet i Västerås.
Thomagrön levereras till Lansa Fastigheters projekt Ängsgärdet i Västerås, en klimatförbättrad betong med alternativa bindemedel som minskar koldioxidavtrycket.
Den första betongen på väg att köras ut från den nya fabriken i Västerås.

Nu startar tillverkning av betong i Thomas Betongs nya fabrik på Hacksta industriområde i Västerås. Det är en anläggning med hög kapacitet som drivs och värms upp med fossilfritt bränsle.

Produktionskapaciteten i den nya fabriken är ca 100 m3 betong i timmen och med flera silos för att ytterligare främja användandet av alternativa bindemedel som har lägre klimatpåverkan.

– Betong är ett fantastiskt byggmaterial och vi är övertygade om att den nya fabriken kommer bli ett välkommet tillskott för att säkerställa högkvalitativ betong till Västerås och regionen. Inte minst för att vi nu också har högre kapacitet och bättre förutsättningar för att producera klimatförbättrad betong med lägre koldioxidavtryck, säger Oskar Orre, produktionschef Mitt, Thomas Betong.

Thomas Betong har tidigare haft sin fabrik på en tomt i centrala Västerås och där drivit en framgångsrik betongtillverkning under många år. Den över 70 år gamla betongfabriken var Sveriges äldsta i drift men nu rivs den och Västerås Stad, som köpt marken, tar över för att utveckla Mälarportsområdet.