Ahlstrom-Munksjö investerar i ny formaldehydfri bestrykningsmaskin

Ahlstrom-Munksjö investerar i en mer hållbar bestrykningsmaskin i Billingsfors för formaldehydfria färdigfolier för möbel-, bygg- och konstruktionsindustrin. Den nya maskinen beräknas vara klar under fjärde kvartalet 2021.

Förutom att möjliggöra formaldehydfri bestrykning beräknas den nya bestrykningsmaskinen reducera koldioxidutsläppen med 20% i denna del av processen.

Investeringen på cirka 7 miljoner euro förväntas öka anläggningens tillverkningskapacitet och möjliggöra expansion till nya geografiska marknader

– Denna investering gör det möjligt för oss att erbjuda ett mer hållbart bestruket papper och produkter av oblekt massa för våra kunder och expandera till nya kunder och marknadssegment i hela världen. Jag är dessutom mycket glad att investeringen bidrar till koncernens mål att reducera koldioxidutsläppen och gör det möjligt för oss att sluta använda formaldehyd vilket förbättrar arbetsmiljön för våra anställda, säger Eva Thunholm, Vice President, Insulation business, i ett pressmeddelande.