David Modig är östra Sveriges främsta entreprenör

David Modig, vd för Modig Machine Tool AB, har utsetts till östra Sveriges främsta entreprenör i EY:s utmärkelse EY Entrepreneur Of The Year. Elisabeth Ström från Cleaning Support Sweden AB utsågs samtidigt till ”Årets kvinnliga stjärnskott” och Martin Bondéus från Bondtech AB till ”Årets manliga stjärnskott”. Ramiz Zand från Zandgroup AB tog emot priset för ”Bästa internationella tillväxt”.

Modig Machine Tool, med huvudkontor i Kalmar, konstruerar och tillverkar precisionsmaskiner, främst till flyg- och fordonsindustrin.

Modig Machine Tool har 32 anställda och omsatte 243 miljoner kronor under 2019.  

– Kvällens vinnare har visat att det inte finns några gränser för hur långt entreprenörsresan kan ta en. Många år har gått sedan starten av detta familjeföretag och utmaningar har inte saknats – varken för David Modig som är uppvuxen på golvet i verkstaden eller för Davids far och farfar. David Modig är en mycket värdig vinnare och en entreprenör som visar vägen för regionens företagare, säger juryordförande Eva Schlyter.

Juryns motivering löd:

”Med passion för teknik har entreprenören via en under stundom äventyrlig resa hittat framgångsreceptet till en högteknologisk tillväxtraket. Årets huvudpristagare charmar både stora världsledande kunder och anställda. Genom en stark och tydlig vision i kombination med hårt slit har företaget nått en unik position på en global marknad.”