DB Schenker klimatkompenserar

Nu klimatkompenserar DB Schenker i Sverige samtliga paket som skickas med företaget. Foto: DB Schenker

Nu klimatkompenserar DB Schenker i Sverige samtliga inrikes paket som skickas med företaget.

– Eftersom allt fler handlar via nätet ser vi en ständig ökning av våra paketleveranser. Vi jobbar stenhårt med att hitta lösningar för att leverera dem helt fossilfritt. Fram till dess väljer vi att klimatkompensera alla paketsändningar – helt utan kostnad för våra kunder, säger Magnus Strand, CEO för DB Schenker Cluster Sweden, Denmark, Iceland.

– Nu blir DB Schenker ett ännu mer självklart val för miljömedvetna konsumenter och företag eftersom ingen behöver kompromissa med leveranskvalitet för att välja ett miljövänligare alternativ.

DB Schenker vet hur många paket som skickas via företaget varje dag och hur mycket koldioxidutsläpp varje kolli genererar. Fram till att vi har en helt fossilfri fordonsflotta väljer vi att klimatkompensera vartenda paket. För DB Schenker är klimatkompensation ett komplement till övrigt hållbarhetsarbete inom företaget, inte ett sätt att köpa sig fri från eget miljöarbete.

– Utifrån dagens volymer kommer vi att klimatkompensera för cirka 10 000 ton koldioxid. Vi räknar med att den siffran kommer att vara relativt konstant de närmaste åren. Samtidigt som våra paketvolymer ökar kraftigt från år till år, kommer vi att öka takten i omställningen till fossilfria transporter genom att bland annat investera i elfordon.