Swedish Stirling och ABB inleder tekniksamarbete

PWR BLOK. Foto: Swedish Stirling

Swedish Stirling AB och ABB Sverige har inlett ett tekniksamarbete gällande en lösning för att omvandla restgaser till elektricitet.  ABB kommer att leverera komponenter och system till PWR BLOK, samt bistå med kunskap och expertkompetens.

Syftet med samarbetet är primärt att sänka produktionskostnaderna inför volymproduktionen som inleds nästa år, samt att på sikt ytterligare utveckla PWR BLOK.

PWR BLOK 400-F är en av Swedish Stirling utvecklad lösning för att återvinna energi ur industriella rest- och fackelgaser och omvandla dessa till 100 procent koldioxidneutral elektricitet med hög effektivitet. PWR BLOK är enligt Swedish Stirling det billigaste sättet att producera elektricitet som existerar idag.

- Vi är mycket nöjda med att kunna inleda ett samarbete med ABB. De har en lång historia av tekniskt ledarskap och ett starkt engagemang i att utveckla miljövänlig teknologi. Med ABB får Swedish Stirling en stark teknikpartner som kan bistå i att utveckla PWR BLOK-teknologin på både kort och lång sikt, säger Gunnar Larsson, vd Swedish Stirling, i ett pressmeddelande.