Eco Wave - till Power Unreasonable Impact UK & Europe program

Foto: Eco Wave Power

Barclays och Unreasonable Group fortsätter sitt engagemang för att öka företagslösningar som hjälper anställa, samtidigt som de löser några av världens mest pressande miljö- och samhällsutmaningar.

- Eco Wave Power (aktiens kortnamn: ECOWVE) har valts ut till en grupp med 15 banbrytande satsningar på tillväxt i 2020 Unreasonable Impact UK & Europe programme.

Eftersom den globala pandemin fortsätter att ha en enorm inverkan på alla aspekter av livet, inklusive den globala arbetskraften, migration och miljö, är det viktigt att stödja företagslösningar som hanterar dessa utmaningar. Unreasonable Impact är ett unikt partnerskap mellan Barclays och Unreasonable Group som fokuserar på att stödja och skala upp tillväxtföretag inom den gröna ekonomin, vilket säkerställer att deras effektiva lösningar når nya marknader, förändrar ännu fler liv och skapar tusentals fler jobb i processen.

Efter en noggrann urvalsprocess med hundratals företag i världsklass har Eco Wave Power blivit inbjuden att gå med i en grupp om 15 ledande företagare från hela Storbritannien och Europa i programmet Unreasonable Impact, som syftar till att påskynda tillväxten av dessa företag.

Företagen verkar för att påverka framtiden för livsmedel, energi, hållbara boendekedjor och försörjningskedjor och väljs baserat på deras potential att ta itu med viktiga sociala frågor och miljöfrågor och potential att skapa minst 500 nya jobb inom de närmaste fem åren.

Programmet knyter entreprenörerna till ett globalt nätverk av mentorer och branschspecialister, inklusive experter från hela Barclays, baserat på väl utprövade metoder.

Inna Braverman, VD för Eco Wave Power sa: ”Vi är mycket hedrade att delta i detta samarbete med Barclays och Uncreasonable Group. Det här är en möjlighet att påskynda vårt företags tillväxt med starka partners, samtidigt som vi bidrar till att lösa världens största utmaning, nämligen klimatförändringen."

Alisdair Gayne, chef för brittiska investeringsbanker på Barclays, sa: ”Vi är glada att välkomna den senaste gruppen av satsningar på det första virtuella Unreasonable Impact programme. När de driver mot att tackla dagens största utmaningar är vi engagerade i partnerskap med Unreasonable Group för att skapa ett omfattande nätverk av supportrar som kan stödja dem.
Daniel Epstein, grundare och VD för Unreasonable Group, tillade: ”Vi är engagerade i idén att framgång och att göra gott inte är ömsesidigt uteslutande. Unreasonable Impacts framgång hittills visar den växande aptiten för syfte i vinstdrivna företag. Vårt virtuella program ger utrymme för att dela vishet, bygga en hållbar gemenskap av stöd och djupdyka i kritiska konversationer. Detta ger våra entreprenörer möjlighet till transformativ påverkan och tillväxt. Vi är glada att välkomna Eco Wave Power till vårt globala nätverk och ser fram emot att stödja Inna Braverman att skala upp och påskynda skapandet av tusentals nya jobb tillsammans med våra partners Barclays.”

Sammantaget har de 15 satsningarna genererat mer än USD 56,24 miljoner i intäkter, samlat in USD 202,48 miljoner i finansiering och är verksamma i 26 länder.

Hittills har satsningarna som ingår i Unreasonable Impact positivt påverkat mer än 220 miljoner människor, minskat utsläppen av växthusgaser med 55 miljoner ton och genererat mer än 37 000 nya nya jobb. Företagen har också samlat in mer än USD 3 miljarder i finansiering. Eco Wave Power ansluter sig till detta anmärkningsvärda globala nätverk i sitt gemensamma försök att skapa tusentals jobb i den gröna ekonomin.