Mellifiq säkrar stor investering och förvärvar Ozonetech

Foto: Mellifiq

Miljöteknikföretaget Mellifiq meddelar att man tagit in ett betydande kapital från ett konsortium lett av impact-investeraren Anders Jacobson för att accelerera sin internationella expansion inom miljöteknik.

Mellifiq är ett miljöteknikbolag som nyligen offentliggjorde förvärv av ett flera varumärken, däribland Ozonetech, som kompletterar bolagets erbjudande inom vattenfiltrering och industriella lösningar för luftfiltrering. Ozonetechs produktportfölj består av lösningar för luft- och vattenrening baserat på avancerad oxidationsteknologi.  

Behrooz Gilanpour, nyutnämnd VD på Mellifiq, kommenterar:

– Med Anders ombord och en portfölj av spetsteknologi, produkter och lösningar under Mellifiq-paraplyet är vi angelägna att nu börja leverera på den växande internationella efterfrågan som vi har upplevt under det senaste decenniet. Som ett resultat av vårt fokus och många års utveckling av unik avancerad oxidationsteknik, filtreringssystem och membranlösningar i kombination med mer än 40 års erfarenhet är vi övertygade att vi är unikt positionerade för att upprätthålla en fortsatt stark tillväxt samtidigt som vi hjälper till att lösa några av världens mest komplicerade utmaningar.