Anna Björklou ny VD för Epishine

Foto: Epishines

Inom ett par månader lanserar Epishine sin första revolutionerande produkt på världsmarknaden, en solcell (eller ”ljuscell”) optimerad för att kunna strömförsörja uppkopplade sensorer och liknande enbart med ljuset från lågenergilampor. Samtidigt förbereder man sig för att börja skala upp en ny svensk tillverkande industri genom att rekrytera en VD med mångårig industriell erfarenhet.

Efter att ha drivit bolaget från ett forskarteam inom akademin till ett scaleup lämnar Mattias Josephson över stafettpinnen som Epishines VD till Anna Björklou.

 

bild
Foto: Epishines

Anna Björklou har i hela sitt yrkesverksamma liv arbetat inom globala tillverkande industriföretag, senast som VD för Swisslog-Accalon AB. Anna har en bred kompetens och mångårig erfarenhet inom utveckling, industrialisering, tillverkning och operationellt ledarskap. 

”Anna och Mattias kommer att bli ett väldigt starkt radarpar”, säger Epishines ordförande, Ola Johansson. ”Mattias fortsätter arbeta med affärsutveckling och finansiering och Anna kommer in med den industriella erfarenhet vi behöver för den fas bolaget går in i nu.”

”Vi får ut en revolutionerande produkt samtidigt som elektronikvärlden ställer om till olika lösningar för ’energy harvesting’ som alternativ till batterier. Om vi förvaltar det momentum vi har just nu har vi goda möjligheter att bli världsledande inom området”, avslutar Mattias.