Helene Bergström ny chef för Svenska Skogsplantor

Foto: Svenska Skogsplantor

Helene Bergström har utsetts till ny affärsområdeschef för Svenska Skogsplantor inom Sveaskog. Helene kommer att ingå i Sveaskogs koncernledning och tillträder sin nya tjänst under hösten.

Helene Bergström har arbetat i Sveaskog sedan december 2010. Hon började som planeringsledare i Bergslagen, blev sedan resultatområdeschef för Norra Bergslagen och innehar idag rollen som resultatområdeschef för Södra Bergslagen. Helene är även medlem i ledningsgruppen för marknadsområde Syd. Innan Helene kom till Sveaskog arbetade hon på Norrskog i Ånge som planeringsinspektor, och därefter på Weda Skog som virkesköpare, logistiker och biobränslechef.

– Helene har en mångårig och gedigen kunskap från olika områden i Sveaskogs verksamhet och är en uppskattad och omtyckt chef och ledare. Helene blir också ett värdefullt tillskott till vår koncernledning, säger Hannele Arvonen, vd på Sveaskog.

– Svenska Skogsplantor är en organisation som andas kompetens, nytänkande och hållbarhet. Här läggs grunden till merparten av Sveaskogs föryngringar och det är en ytterst viktig start för att få en god lönsamhet i företagets skogar, säger Helene Bergström.