BillerudKorsnäs lanserar ny förpackning för konfektyr

Foto: BillerudKorsnäs
Foto: BillerudKorsnäs

BillerudKorsnäs lanserar, tillsammans med Syntegon Technology, Recyclable Flow Wrap, en återvinningsbar pappersbaserad ”flow wrap” för paketering av konfektyr.

Flow wrap är en typ av flexibla förpackningar som används för många produkter inom sektorn för snabbrörliga konsumentvaror (FMCG) och idag är plastfilm standard för denna typ av förpackning.

 – Vi är glada över att kunna lansera en pappersbaserad förpackningslösning för Flow Wrap applikationer. Produkten är  återvinningsbar, och varumärkesägare behöver varken kompromissa med produktens hållbarhet eller produktiviteten jämfört med plastförpackningsalternativ, säger Peter Åström, projektledare för Recyclable Flow Wrap, i ett pressmeddelande.

Syntegons uppgraderingssats ”Paper-ON-form” kan installeras på både befintliga och nya horisontella flow wrap maskiner från Syntegon Packaging Systems AG. Det har utvecklats i Syntegons eget utvecklingscenter i Beringen i Schweiz och består av en Flow wrap enhet och verktyg för kallförsegling. Uppgraderingsmodulen används redan på befintliga linjer hos internationella tillverkare för förpackning av chokladkakor.

 

– För att framtidssäkra flow wrap lösningar måste vi ta ett helhetsgrepp. Vår uppgraderingsmodul gör möjligt för kunderna att övergå till pappersförpackningar på deras befintliga Syntegon Packaging Systems horisontella flow wrap maskiner – genom att använda förpackningspapper med kallförsegling utan några hastighetsbegränsningar jämfört med nuvarande , säger Christoph Langohr, projektledare Sustainability Horizontal Packaging.