BillerudKorsnäs lanserar ny treskiktsliner

Flygbild: BillerudKorsnäs

BillerudKorsnäs meddelar att de nu lanserar Pure Performance, en White Top Kraftliner som tack vare en treskiktskonstruktion ska lyckas kombinera styrka med en överlägsen tryckbarhet och renhet i samma material.

Pure Performance har dock redan producerats drygt ett år på den nya kartongmaskinen KM7 i Gruvön. Enligt BillerudKorsnäs har produkten fått stor uppskattning hos kunder inom den globala wellpappsindustrin.

Treskiktskonstruktionen består av ett översta skikt av vita korta fibrer som är optimerade och väl fördelade för överlägsen tryckbarhet, ett understa skikt av oblekta långa fibrer för maximal styrka samt ett mittskikt som skapar bulk för maximal styvhet.

– Treskiktskonstruktionen och de höga styrkeegenskaperna innebär att kunden kan gå ner ett ytviktssteg jämfört med en konventionell White Top Kraftliner. Kombinationen av denna överlägsna styrka och dess tryckbarhet gör Pure Performance till en unik produkt som möjliggör lättare förpackningslösningar och hållbarhetsbesparingar, säger Rolf Gustafsson, Business Segment Director Containerboard på BillerudKorsnäs i ett pressmeddelande.