Betongtakpannor med integrerade solceller

Det första taket med Solvej i Sverige. Bild: S:t Eriks/Mynewsdesk

S:t Eriks har tillverkat betongtakpannor sedan 1961 och lanserar nu solcellstakpannan Solvej. En helt ny takpanna med solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter. Solvej är en estetiskt tilltalande solcellspanna som är designad för att både ge hög effekt och maximal kylning av solcellen. Pannan är smidig att montera och kan kombineras med teknik från ledande branschföretag och designas för såväl fristående villa, kedjehus och flerfamiljshus.

Solvej föddes med idén om att ge alla möjlighet att både göra ett enkelt men också ett hållbart val när det kommer till tak och energianvändning. Takpannan har integrerade monokristallina solceller och bygger på vår storsäljare, betongpannan Mjöbäck Blank som är designad efter den populära två-kupiga skandiaformen. Detta innebär att Solvej kan kombineras med merparten av alla fabrikat av betongtakpannor på den svenska marknaden.

– Jag har nu haft Solvej monterad och i drift på mitt tak i 5 månader och den har överträffat alla mina förväntningar. Den är både diskret och snygg, då solcellen är integrerad i betongpannan, säger Lars Alexandersson, som har det första taket med Solvej.

Fördelarna med pannan är många, den är framtagen för att ge både hög effekt och maximal kylning av solcellen men samtidigt ha ett tilltalande utseende. Solvej fästes på läkt på traditionellt vis och därmed undgår du riskfyllda monteringar med solpanelsfästen och läckage risk i ditt undertak.Tack vare den smidiga designen kan Solvej monteras på ytor där andra system inte får plats.Där det finns plats för en hel takpanna kan du ha Solvej helt enkelt.