Hyundai startar europeisk elbilsproduktion

Hyundai startar produktion av Kona Electric på HMMC i Tjeckien. Foto: Hyundai

Hyundai Motor meddelar att produktion av Kona Electric kommer inledas på den tjeckiska fabriken, Hyundai Motor Manufacturing Czech, HMMC. HMMC som ligger i Nošovice är en av de största och modernaste biltillverkningsanläggningarna i Europa. Anläggningen med sin höga kapacitet planerar att producera 30 000 enheter Kona Electric redan under 2020. Tillsammans med produktionen från Hyundais Ulsan-fabrik i Korea kommer företaget mer än tredubbla tillgängligheten av Kona Electric för sina europeiska kunder, vilket i sin tur leder till en avsevärt kortare väntetid.

– Med produktionsstart för Kona Electric på HMMC befäster Hyundai sin position som ledande leverantör av elektrifierade mobilitetslösningar i Europa, säger Dong Woo Choi, President och CEO på Hyundai Motor Europe HQ. ”Genom att expandera produktionen till Europa för att bättre tillgodose den europeiska marknaden ser vi det som en förlängning på vår ’made in Europe for Europe’-filosofi. Vi stärker också Europa som tillverkningsort genom att nu även producera framtida mobilitetslösningar på plats.”

I samband med produktionsstart på HMMC kommer Hyundai också möjliggöra för sina kunder att spåra och följa den beräknade ankomsttiden (ETA) för deras Kona Electric. Så snart bilen är beställd gör ETA-verktyget det möjligt för kunderna att spåra bilen via återförsäljaren för att se vart den är i produktionsprocessen och när den är planerad för leverans.

– Att Hyundai startar europeisk produktion av elbilar kommer få stor effekt på den svenska försäljningen. Inledningsvis sker tillverkningen av våra svenska Kona Electric, fortsatt på Ulsan-fabriken i Sydkorea. I samband med uppstart av HMMC ökar däremot produktionskapaciteten i Korea, vilket i sin tur ger Sverige ökade volymer, säger Tobias Joelsson, PR Manager på Hyundai Sverige. ”Intresset för Kona Electric har sedan lanseringen varit enormt stort och vi ser fram emot att nu kunna korta leveranstiden för våra svenska kunder.”