HSB:s certifiering nummer 100 i Miljöbyggnad

HSB:s brf Finnboda Trädgårdar i Stockholm. Bild: HSB Bostad. mynewsdesk Sweden Green Building Council

Nu är certifieringen i Miljöbyggnad klar för brf Finnboda Trädgårdar i Stockholm. Därmed har HSB hela 100 byggnader certifierade i Miljöbyggnad.

Miljöbyggnad är Sveriges mest använda miljöcertifiering för byggnader och drivs av Sweden Green Building Council.

- Vi är väldigt glada över HSB:s engagemang i Miljöbyggnad och att de certifierar en så stor del av sitt fastighetsbestånd. De vinster för miljön som det ger upphov till är viktiga i vår gemensamma strävan mot att uppnå Sveriges miljömål, säger Lotta Werner Flyborg, vd, Sweden Green Building Council.

Miljöbyggnad är utvecklat för svenska förhållanden, baserat på svenska lagar och myndighetskrav. Certifieringssystemet mäter totalt sexton olika värden inom energi, innemiljö och material som sedan granskas av oberoende tredje part innan Sweden Green Building Council ger ut en certifiering.

- Vi vill bidra till en trygg boendemiljö och en hållbar framtid och där är miljöcertifieringen ett led i HSB:s centrala strategi. Genom certifieringssystemet Miljöbyggnad säkerställs att frågor kring energi, innemiljö och sunda material beaktas genom hela nyproduktionsprocessen fram till färdigställt hus, säger Jonas Erkenborn, vd, HSB Bostad.

Sweden Green Building Council är Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande. Våra medlemmar är företag och organisationer som vill utveckla och påverka bebyggelsen så att den blir mer hållbar. Tillsammans skapar vi bättre byggnader och platser som ger människor sunda miljöer att leva, arbeta och leka i.