Norwegian undertecknar FN:s initiativ för klimatåtgärder

Bild: Norwegian.

Norwegian har ingått ett samarbete med klimatföretaget CHOOOSE för att erbjuda kunder möjligheter att kompensera för sina koldioxidavtryck när de bokar biljett med flygbolaget.

Initiativet välkomnas av FN:s klimatsekretariat United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC).

–Även om tekniken inom luftfarten fortsätter att utvecklas och Norwegian fortsätter att minska sin miljöpåverkan så går det inte att flyga helt utsläppsfritt idag. Vi vet att många kunder vill kompensera för sina utsläpp, fortsätter han.

Välkomnas av FN:s klimatsekretariat
Norwegian är det första flygbolaget som har undertecknat FN:s program för klimatåtgärder och som förbinder sig att bli klimatneutralt innan 2050.

–Att sätta ett pris på koldioxid på det här sättet bidrar till att driva på mer action och ambitioner på alla nivåer i samhället, inklusive näringslivet. Vi välkomnar Norwegians åtgärder för att hjälpa kunderna att kunna kompensera för sina utsläpp när de reser. Att människor träffas är grundläggande för global förståelse, för ekonomin, för välbefinnandet och för planeten. Vi önskar Norwegian välkommen till vårt initiativ «Climate Neutral Now», säger Niclas Svenningsen, Manager Global Climate Action på UNFCCC.