Forskare upptäckte en förbättrad väg till koldioxidneutral plast

Jute är en naturlig fiber som är ett av de mer miljövänliga materialen man kan välja för tillverkning av återanvändbara bärkassar och väskor. Materialet är grovt, mycket slitstarkt och är dessutom 100 procent återvinningsbart. Foto: puspajutebags.com

Forskare vid Toronto- universitetets fakultet för tillämpad vetenskap och teknik har utvecklat ett nytt och förbättrat system för effektiv omvandling av CO2, vatten och förnybar energi, under neutrala förhållanden till eten, föregångaren till ett brett sortiment av plastprodukter.

Forskare från U of T Engineering och Caltech designade ett nytt och förbättrat system för effektiv omvandling av CO2, vatten och förnybar energi till eten. Enheten har potential att erbjuda en koldioxidneutral väg till en vanligt förekommande kemikalie och samtidigt förbättra lagring av avfallskol och överskott av förnybar energi.

Eten förekommer i naturgas, råolja och stadsgas och är det viktigaste råmaterialet för framställning av organiska föreningar i industriell skala.