Miljöteknik för USA: Stadler levererar första vätgasdrivna tåget till San Bernardino

Vätgasdrivna Flirt H2-fordonen kommer att bli en del av Redlands Passenger Rail-projekt, som är en cirka 15 kilometer lång järnvägsförbindelse mellan Redlands och San Bernardinos Metrolink-station. Bild: Stadler

Stadler och San Bernardino County Transportation Authority (SBCTA) tecknade nyligen det första kontraktet någonsin om leverans av ett vätgasdrivet tåg, för passagerartransporter i USA.

SBCTA tecknade kontraktet med möjlighet att beställa ytterligare fyra tågsätt i framtiden. Tåget, som är av typen Flirt H2 är avsett för passagerartjänst 2024.

Avtalet markerar en viktig milstolpe när det gäller att förmedla passagerartågsteknologi med nollutsläpp till USA.

Enligt avtalet blir det Stadler som utvecklar detta första vätedrivna tåg för USA. Det beställda fordonet består av två vagnar med en kraftkälla däremellan, som innehåller bränslecellerna och vätgasbehållarna.

Tåget utrustas med sittplatser för 108 passagerare och dessutom ett generöst utrymme för stående passagerare.

FLIRT H2 kommer att transportera passagerare med en maximal hastighet på upp till 130 km/ h.

- Genom att implementera innovativa lösningar som det här första passagerartåget är ett utmärkt exempel på hur vi visar vårt engagemang för nästa generation i San Bernardino County konstaterade SBCTA: VD Darcy McNaboe.

- Vätdrivna Flirt hjälper oss att möta dagens pendlingsbehov samtidigt som vi skyddar vår miljö och bevarar den för en bättre morgondag, sade McNaboe.

- Stadler strävar efter att utforma och bygga grön teknik för transportindustrin. Vi är glada över att SBCTA delar vår entusiasm för detta mål. Vi har en utmärkt relation med SBCTA och det är en stor ära för oss att kunna samarbeta med dem genom att förmedla det första vätedrivna tåget till USA, sade Martin Ritter, VD för Stadler US Inc.