Pågen inför klimatsmarta transporter

Pågen planerar sina transporter för bättre miljö. Foto: Pågen

Pågen tar nu ruttplaneringsverktyget WinRoute till hjälp för att bli mer klimatsmarta i sina transporter. Tack vare det nya systemet får Pågens medarbetare även ett verktyg som underlättar deras arbetsplanering samtidigt som löftet till kunderna bibehålls. Pågen har cirka 400 säljare som levererar bröd, skorpor och kakor till kunder i 21 regioner i Sverige.

För att de på ett effektivt sätt ska kunna genomföra sina leveranser till butikerna varje vecka krävs ett planeringsverktyg som balanserar medarbetarnas arbetstid samtidigt som leveranserna sker som utlovat och det på ett så klimatsmart sätt som möjligt.

– Vi ser ett allt större behov att oftare omplanera och räknar med att skapa mer tid hos kunderna, vilket är viktigt då våra medarbetare sköter merförsäljningen ute i butikerna, säger Christer Lindgren, försäljningschef på Pågen AB.

Med planeringsverktyget WinRoute från Descartes räknar Pågen med att en bättre planering och ett väl fungerande veckoarbetsschema för sina 400 säljare. Genom ruttplaneringsverktyget blir det möjligt att oftare göra de strategiska omplaneringar som krävs då det ständigt sker förändringar i antalet butiker, försäljningsvolym, nya erbjudanden till marknaden eller ändrade säljstrategier.

– Effektiv ruttplanering är viktigt för oss. Har vi en större exakthet i planen så minskar vi antalet mil som körs och når närmare så klimatsmarta transporter som möjligt, tillägger Pågens logistikchef Ulf Karlsson.