Skogsindustrierna satsar på kompetensförsörjning genom nyinrättad roll

Foto: Skogsindustrierna

Kompetensförsörjning är en avgörande fråga för den svenska skogsnäringens internationella konkurrenskraft. Därför har Skogsindustrierna inrättat en ny tjänst inom området och rekryterar Carl Moser som ska arbeta med kompetensförsörjning inom högre utbildning för skogsindustrin.

 

Den 12 augusti tillträdde Carl Moser den nya tjänsten på Skogsindustrierna som i grunden handlar om att få fler högskoleutbildade intresserade av att jobba inom skogsindustrin.

 

- Kompetensförsörjning är en prioriterad fråga bland våra medlemsföretag så satsningen på ökad synlighet bland studenter på högskolorna är viktig. Genom vårt arbete kan vi få fler studenter att förstå skogsnäringens möjligheter, säger Torgny Persson, forsknings- och innovationsdirektör på Skogsindustrierna, i ett pressmeddelande.

 

- Jag är verkligen övertygad om att skogsindustrin och dess utveckling är ett måste för att vi ska kunna leva klimatneutralt och faktiskt ha något att lämna efter oss. Att få fler att känna samma sak och därför välja att börja jobba inom denna utvecklingsbransch är vad jag hoppas kunna åstadkomma, säger Carl Moser.

 

Carl Moser är utbildad civilingenjör vid KTH, där han även har doktorerat för Valmet inom framställning av nanocellulosa.