Miljötänk lyfts fram i ny ekokampanj

Foto: Farrow & Ball
Foto: Farrow & Ball
Foto: Farrow & Ball

Farrow & Ball kommer under 2019 att driva en ekokampanj för att upplysa om hur miljöhänsyn genomsyrar varumärkets hållbara sortiment, bestående av färger och tapeter för hemmets alla rum.

Med ett utbud på 132 färger sträcker sig Farrow & Balls färgskala från neutrala toner till djärva röda och lugnande blåa nyanser som alla värnar om miljön och är snälla mot vår planet. Farrow & Balls klassiska serier Estate och Modern har certifierats i enlighet med EU:s Toy Safety-standard, som är en av världens hårdaste kravställningar kring bland annat användningen av kemikalier. Detta gör att färgerna klassas som helt säkra att använda i både förskolor, skolor och i barns sovrum, där färgerna kan ge nytt liv åt såväl väggar som sänggavlar, barnsängar, bokhyllor och garderober.

Farrow & Balls snabbtorkande färger är vattenbaserade och underlättar rengöringen av penslar. Färgen har också en låg VOC-halt (Volatile Organic Compounds, lättflyktiga organiska föreningar) och kan därmed på ett både hållbart och tillförlitligt sätt användas i hemmets alla rum, utan att färgen avger någon stark eller obehaglig doft. Idag återvinns 97 procent av Farrow & Balls flytande avfall, med en vision om att återvinna 100 procent inom en snar framtid. Allt vatten som används i produktionen återvinns i Farrow & Balls egen vattenreningsanläggning, där vattnet förbehandlas innan det därefter skickas vidare till den offentliga reningsanläggningen.

 

Tapeterna består av papper från hållbara skogar och produceras på ett ansvarsfullt sätt och som sedan trycks med Farrow & Balls egna vattenbaserade färger. Den miljövänliga processen gör det enkelt att återvinna allt överblivet papper. Alla färger och tapeter tillverkas med omsorg i Farrow & Balls fabrik i Dorset i Storbritannien, där 100 procent av torravfallet från anläggningen återvinns eller omvandlas till hållbar energi och där alla förpackningar och burkar går att återvinna.

Farrow & Balls miljöarbete har uppmärksammats genom ett flertal miljöackrediteringar och de har även vunnit priser samt nominerats i tävlingar som exempelvis Coatings Care Awards. Genom ekokampanjen, som inleddes den 27 juni, hoppas Farrow & Ball kunna driva frågan om hållbar produktion och användning av miljövänliga material framåt. Med hjälp av färger och tapeter ger Farrow & Ball liv åt väggar, tak och inredningsdetaljer – utan att kompromissa med vår planets välmående.