AMF investerar 200 miljoner kronor i elfordontillverkaren Cake

Bild: Cake

Pensionsbolaget AMF investerar 200 miljoner kronor i den svenska elfordontillverkaren Cake.

Cake utvecklar och tillverkar robusta men lätta elektriska motorcyklar, mopeder och skotrar. Investeringen sker inom ramarna för en större finansieringsrunda som syftar till att accelerera bolagets fortsatta tillväxtresa, enligt AMF.

- Vi uppskattar möjlighet att i det här förhållandevis tidiga skedet vara med och investera i ett av Sveriges just nu mest intressanta bolag inom elektrifiering. Det driv och den framåtanda som finns i Cake imponerar, liksom den offensiva ambitionen att snabbt växa och erbjuda hållbara transporter, säger Patricia Hedelius, kapitalförvaltare AMF.

Cake grundades 2016 med ambitionen att skapa ett helt nytt produktsegment av lätta, tysta och hållbara elektriska motorcyklar.  

- Investeringen bidrar till att stärka den onoterade delen av vår portfölj. Det är ett område där vi gärna vill fortsätta växa, säger Tomas Flodén, kapitalförvaltningschef AMF.

Cake meddelade nyligen avsikten att investera i en helt ny fabrik söder om Stockholm dit produktion ska flyttas från Taiwan.