Tele2 hoppas spara in 112 ton plast med ny router

Foto: Tele2

Det står en bredbandsrouter i de flesta svenska hem och ungefär var 5:e år byts den ut mot en ny. Enligt Tele2 har tillverkningen av nya routrar negativ miljö- och klimatpåverkan och därför lanserar man nu en router med 100 procent återvunnen plast.

Inom fem år räknar Tele2 att den nya routern har sparat in 112 ton plast, motsvarande 1000 svenskars årliga plastkonsumtion I en routers livscykel är det tillverkningsfasen som har störst negativ miljö- och klimatpåverkan, enligt Tele2.

 –  Det känns jätteroligt att kunna lansera vår nya router med återvunnen plast utan att göra avkall på varken estetik eller prestanda. Att kunna använda plast på ett mer hållbart sätt och samtidigt förlänga plastens livscykel är fantastiskt. Vi ser att våra kunder värderar miljönytta högt och att de har höga förväntningar på oss att vara ledande telekomoperatör inom hållbarhet. Det gör att vårt hållbarhetsarbete och vår strävan att uppnå uppsatta mål är extra viktigt, säger Erik Wottrich, hållbarhetschef, Tele2, i ett pressmeddelande.