Bra betyg för Midsummer i Sustainalytics ESG Risk Rating

Midsummer står stabilt i det lägre riskspektrat. Foto: Midsummer

Midsummer står stabilt i det lägre riskspektrat i Sustainalytics senaste ESG-utvärdering. Bäst betyg får Midsummer när det kommer till produkten och koldioxidutsläpp. Även företagets affärsetik och personalens säkerhet får mycket goda omdömen. Jämfört med andra bolag i samma branschkategori landar Midsummer på plats 44 av 224.

Midsummers riskfaktorer är fortsatt lägre än branschgenomsnittet och bäst blir betyget inom områdena produktstyrning och klimatpåverkande utsläpp. Det betyder att Midsummers produkter är väl kontrollerade i alla steg utifrån ett ESG-perspektiv, Environmental, Social & Governance.

– Som börsnoterat bolag inom greentech är det extra viktigt att våra investerare känner sig trygga med att vi är ett hållbart företag i alla led. Hållbarhet för människa och miljö är något som ligger i Midsummers DNA och som vi jobbar aktivt med dagligen, säger Sven Lindström, vd, Midsummer.

ESG-bedömningen är utformad för att hjälpa investerare att identifiera och förstå viktiga ESG-relaterade risker och hur de kan påverka prestandan på längre sikt. Sustainalytics är en oberoende global aktör inom ESG-utvärdering och har granskat Midsummer för andra året i rad. Midsummer håller sig stabilt kvar i den lägre delen av riskskalan och får 23,4 av 100 i den övergripande bedömningen. Låga siffror betyder låg risk.