Tillverkare av eldrivna fordon tvingas in i gruvdrift för att skaffa mineraler

Fotografi av buntar av krusad katodkoppar redo för transport. Den ledande fordonstillverkaren Stellantis (NYSE: STLA) (Euronext Milan: STLAM) (Euronext Paris: STLAP) investerade 155 miljoner USD i en koppargruva som ägs av McEwen Mining Inc. (NYSE: MUX) (TSX: MUX) dotterbolag McEwen Copper i Argentina för att säkra sina elfordonsbatteriråvaror. Foto via ChrisFountain via Wikimedia Commons

Tillverkare av elfordon har svårt att säkra tillräckliga batterivolymer.

General Motors och andra elbilstillverkare har problem med att skaffa batterier till sin produktion och går därför in i gruvindustrin för att hamna först i kön, rapporterar The Wall Street Journal.

Brist på litium och nickel

Biltillverkarna har blivit överraskade av låga tillgångar på batterimineraler som litium och nickel och tvingas säkerställa sådana leveranser från gruvor och gruvbolag, eftersom en stor del av de mineraler som behövs för tillverkarnas produktion fortfarande är gömda i marken.

Den ökade efterfrågan på råvaror som möjliggör batteriproduktion har lett till en intensiv global konkurrens där fordonstillverkare försöker etablera sina egna leveranskedjor.

Riskfyllt

Att engagera sig direkt i gruvverksamhet är dock inte utan risker och kan utgöra en utmaning för tillverkarnas finansiella stabilitet, säger flera källor till The Wall Street Journal.

Källa: The Wall Street Journal.