Med eldrivna lastcykel ”Cargobike” genom trafikstockningar

Mubea Cargo vann priset "International Cargobike of the Year", som delades ut efter ett jämförande test på fordonsmässan IAA TRANSPORTATION förra året. Foto: Mubea

 

 

 

 

Fordonsleverantören Mubea presenterade nyligen sin nya ellastcykel, som vann priset "Årets lastcykel", som en "pack"-variant med en sluten låda och golvmodul från aluminiumspecialisten Bott, som borde vara av intresse för såväl hantverksföretag som logistiker.

Billeverantören och lättviktskonstruktionsspecialisten Mubea har nu presenterat ytterligare en version av sin prisbelönta e-lastcykel "Cargo", som kommer med en sluten låda från karosspecialisten Junge och nu även en golvmodul.

Den senare kommer från samarbetspartnern Bott, är tänkt att vara en transportör och mobil verkstad samtidigt och erbjuder en nyttolast på upp till 200 kilo.

Pris på IAA

Mubea Cargo vann priset "International Cargobike of the Year", som delades ut efter ett jämförande test på fordonsmässan IAA TRANSPORTATION förra året.

Lastcykelns golvmodul från Botts Vario3-serie har en lång bottenplatta (860x1 050x12 mm) med 3 integrerade surrningsskenor och är 200 mm hög med lämplig kraftig låda och kan belastas med 70 kilo.

Självklart finns det en halkskyddsmatta, 3 avdelare och 2 individuella surrningspunkter på huset (590x1 050x250 mm). Det finns även en sidoplåt med halkskyddsmatta (180x1 050x100 mm).

 Räckvidd 50 km

 Upp till 150 kg kan läggas till lådan som en extra belastning. Själva lådan har en volym på 1,3, 1,6 och 1,9 kubikmeter i tre versioner, och den totala vikten på cykeln är 500 kilo.

En Valeo Cyclee Go7-drift med en 7-växlad automatlåda som ger 130 Nm vridmoment har nyligen gett pedalstöd för den 2,77 meter långa, 95 centimeter breda och 1,99 meter höga pedellens upp till 25 km/h föreskrivna 250 watt stora effekt.

Räckvidden är 50 kilometer med ett 1,24 kilowatt starkt batteri och ytterligare ett batteri finns. Som vanligt är det manövreringshjälp framåt och bakåt upp till 6 km/h. Grunden för det valfritt täckta och halvslutna fordonet är en lätt och robust ram tillverkad av tålig flygaluminium med krängningshämmare och dubbla armar med fjäderben på fram- och bakaxeln. De 16-tums prestandahjulen med aluminiumfälgar och motorcykeldäck speciellt utvecklade för lastbruk säkerställer säker kontakt med vägen.

Källa: MUBEA